בשר חי לכלב עלול לגרום לסיכון עבורו ועבור הבעלים שלו [מחקר]

מחקר חדש בדק 60 מנות מזון נא מתוצרת של עשר חברות באירופה. סלמונלה היא רק חלק מהבקטריות שנמצאו. החוקרים מזהירים בעלי הכלבים עלולים להידבק וממליצים להימנע מהאכלת הכלבים בבשר נא בבתים עם ילדים

שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

תוכן עניינים

לתת בשר חי לכלב נתפס בעיני רבים כ דרך בריאה וטבעית יותר להאכיל את הכלבים שלהם, על פני המזון היבש שנמכר בחנויות.

עם זאת, מחקר חדש שפורסם לאחרונה חושף תמונה מדאיגה: בדיקה של מנות בשר נא מתוצרת של חברות אירופיות גילה שהן מכילות רמות גבוהות של בקריות, שמסכנות את הכלבים – ואת הבעלים שלהם.

במסגרת המחקר, שנערך בשבדיה, נבחנו 60 מנות קפואות של מזון כלבים נא שנמכר על ידי עשרה יצרנים שונים של מזון טבעי לכלבים באירופה.

החוקרים חיפשו בקטריות מסוימות שעלולות לגרום לסיכון לבעלי חיים ולבני אדם. היצאות של הבקטריות האלה בתזונה עשויה להעיד על הסכנות הטמונות באותו מזון.

בשר חי לכלבים עם חיידקים ובקטריות

מתוצאות המחקר עולה כי לא פחות מ-31 אריזות מזון הכילו בקטריות ברמות שעברו את הרף שקבע האיחוד האירופי. בארבע מנות נמצאה סלמונלה, אותו חיידק שכולנו כבר מכירים מאזהרות משרד הבריאות.

החוקרים מצאו ב-18 מנות מזון גם Clostridium perfringens, שנגרמים בשל צואה והיגיינה נמוכה. הם גם מצאו את חיידק קמפילובקטר, גורם שכיח להרעלת מזון.

כמויות החיידקים היו שונות בין אריזות מזון של יצרני בשר לכלב שונים, ובכמה מקרים, נמדדו הבדלים בכמויות הבקטריות גם בקרב מנות של אותו יצרן.

תוצאות המחקר, שפורסם ב-BMJ journal Vet Record, מדגישות כי ישנה "חשיבות גבוהה" לטיפול במזון נא לכלבים בצורה היגיינית ובטוחה.

החוקרים עוד ציינו כי בקטריות שנמצאו במיצי הבשר הנא עלולים להשפריץ ולהתפזר על מאכלים ומשטחים שונים.

כך גם בני אדם עלולים להידבק במחלות שונות, בנוסף לאפשרות שיידבקו מנשיקה של הכלב שלהם אחרי האוכל.

המחקר ממליץ להימנע מהאכלה של מזון נא בבתים בהם יש ילדים, קשישים או מי שסובל ממערכת חיסונית חלשה.

"המחקר הזה מעניק ראיות נוספות לחשש של וטרינרים בנוגע לאפשרות של סכנה לבריאות הכלבים ובני אדם כתוצאה מתזונה המבוססת על בשר נא", אמרה דניאלה דוס סנטוס, סגנית נשיא איגוד הווטרינרים הבריטי.

"אנחנו ממליצים לכל מי שרוצה להתנסות במזון נא עבור הכלב שלו, שיתייעץ עם רופא וטרינר".

אם אתם נותנים בשר חי לכלב שלכם, כדאי שתשימו לב אם הוא מפתח בעיות בריאותיות כלשהם, ותהיו במעקב אחרי המצב הבריאותי שלו.

מגזין כלבים קורא לכל בעלי הכלבים לפקוח עין על החברים על ארבע. בסופו של דבר, יש הרבה אפשרויות תזונה, המלצות של יצרנים ורופאים וטרינרים, אך אין תחליף לאחריות שעל כל אחד מאיתנו לגלות כלפי הכלבים שלנו.

הם סומכים עלינו שנשמור על הבריאות שלהם ונעניק להם את הטוב ביותר שניתן.

אוהבים כלבים?

הירשמו וקבלו את כל הטיפים של מגזין כלבים אליכם למייל

כתבות שאולי תאהבו

תנו לנו לרחרח עבורכם:

איפה מקרה החירום?
עוד רגע הווטרינר על הקו