השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות מפרסמים את הממצאים של ה-FDA וממליצים לבעלי כלבים להיוועץ ברופא הווטרינר המטפל לגבי המזון הניתן לבעל החיים, וקוראים במקביל לרופאים הווטרינרים בישראל לדווח ל-FDA על כל מקרה של תחלואה רלוונטי.
בהודעה שפורסמה היום (שלישי), התייחס משרד החקלאות לפרסומים האחרונים של מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) בנוגע לקשר שבין שר בין תזונה נטולת דגנים לבין מחלה בשריר הלב בשם קרדיומיופתיה מורחבת (DCM) בכלבים.
המשרד ציין כי למרות הסברה הרפואית הרווחת כי מחלה זו עלולה להיגרם בשל מספר מגוון של סיבות, נתונים אשר נאספו בחמש השנים האחרונות ב-FDA מעידים על ריבוי מקרים של בעלי חיים אשר ניזונו ממזון שרובו המוחלט אינו מכיל דגנים, ואשר לקו במחלת ה-DCM. מזון ללא דגנים מבוסס ברובו על קטניות כגון אפונה ועדשים או תפוחי אדמה כמרכיב העיקרי.
במשרד מדגישים עוד כי מחלת ה-DCM גורמת לפגיעה בשריר הלב והרחבת המדור השמאלי באופן שפוגע ביעילות תפקודו של הלב.
בעקבות הפרסומים בארצות הברית, ממליצים השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות ממליצים לבעלי כלבים להיוועץ ברופא הווטרינר המטפל לגבי המזון הניתן להם, וקוראים במקביל לרופאים הווטרינרים בישראל לדווח ל-FDA על כל מקרה של תחלואה רלוונטי. במשרד החקלאות מדגישים כי מכיוון שה-FDA לא הסיק עדיין מסקנות בנושא, אין מניעה על פי חוק להמשיך לשווק את המזונות. ה-FDA ממשיך באיסוף נתונים וניתוח הסיכונים על מנת לנסות להגיע למסקנה בדבר השאלה האם קיים קשר מובהק בין תזונת הכלבים לבין הסיכון לפתח DCM והוא ידווח לציבור את מסקנותיו.